Sayfalar

17 Nisan 2015 Cuma

CEBİMDE KAHVE VAR

Yeni Dalga Kahve kültürünün giderek yayılması, yeni uygulamaları da beraberinde getirdi. Kahve severler CupsOn.Me  uygulamasıyla bulundukları mevkiye en yakın "bağımsız kahve dükkanları"nı bulabiliyor ve kahve tüketimine uygun bir paket seçebiliyor. Uygulamanın yaratıcısı Berkman Çavuşoğlu, CupsOn.Me'nin içeriğini anlattı.



Kahve Tonları: CupsOn.Me uygulamasını nasıl yarattınız?


Berkman Çavuşoğlu- CupsOn.Me uygulamasının yaratıcısı
Berkman Çavuşoğlu: 
Her şey telefonumdaki tek bir tuşa basarak sipariş verme ihtiyacı sayesinde oldu. Biraz araştırınca bu işin mevcut kar yapısı ve dağıtım ağıyla yapılamayacağı kanısına vardım. Peki "su" gibi başka neleri hızlı tüketiyor ve pratik olarak bulmak istiyoruz? Bu sorunun cevabı CupsOn.Me oldu. Hemen bu iş için en uygun iş gücünü bir araya getirip keyifli bir takım oluşturduk. Uluslararası bir marka yaratmayı amaçladığımız için CupsOn.Me adını seçtik. Uygulamanın en önemli özelliği "arkadaşına ısmarla"fonksiyonunu düşünmemizdi. Bununla beraber "kahven benden" mottosu da CupsOn.Me'yi tamamlamış oldu. Ayrıca bu ismi seçmemizdeki diğer bir sebep, zamanı gelince farklı ürünleri de yanına alabilecek bir marka olabilmesi. Örneğin; yakında ShotsOn.Me ile arkadaşlarınıza içki de ısmarlatabiliriz, ne dersiniz?

K.T: CupsOn.Me nasıl çalışıyor?


CupsOn.Me Klasik paket
B.Ç: Uygulamayı ücretsiz olarak Android ya da iPhone telefonlarınıza indirmenizle başlıyor, kafein dünyasına yolculuğunuz. Uygulama, sizin bulunduğunuz mevkiye en yakın ‘bağımsız kahve dükkanlarını’ listeliyor. Dilerseniz harita üzerinden de kafeleri araştırabilirsiniz. Daha sonra, kahve tüketiminize uygun bir paket seçiyorsunuz. 5’li, 10’lu, 20’li paketlerden birini, ya da ‘Günde 1 'Ayda Sınırsız' adlı ön ödemeli paketlerden birini satın alıyorsunuz. Paketlerin büyüklüğüne bağlı olarak, bardak başına yüzde 30 ile 70 arasında indirimli bu paketler; dolayısıyla işin özünde şehrin en kaliteli kahvelerini, sıradan kahveler fiyatına içiyorsunuz.  


Kahve Kontörü


CupsOn.Me Modern kahve paketi
Paketinizin ödemesini uygulama üzerinden yapınca, seçtiğiniz bardak sayısı, hesabınıza otomatik olarak ‘kontör’ gibi yükleniyor. Bu bardakları, uygulamadaki dilediğiniz kahvecilerde kullanabiliyorsunuz. Gittiğiniz kahvecide telefonunuzda menüsü gözüküyor, menüden dilediğiniz kahveyi seçiyor, kahveyi hazırlayan Barista’ya CupsOn.Me kodunu sorup telefonununuza bu kodu giriyorsunuz.  

Böylece sizdeki 
bardaklardan bir bardak eksiliyor ve Barista sipariş ettiğiniz kahveyi size hazırlayıp uzatıyor; para ödeme veya para üstü bekleme derdi olmadan hem ekonomik hem de pratik olarak kahve alımını yapıyorsunuz. Hatta dilerseniz, arkadaşlarınız nerede olursa olsun, kendi bardaklarınızdan onlara kahve ısmarlayabiliyorsunuz.


K.T: Klasik, Modern, Orijinal isimli üç farklı paketiniz var, bu paketleri anlatır mısınız?  En çok hangi paket talep görüyor?


CupsOn.Me Orjinal Paketi
B.Ç: Klasik, sütsüz kahvelerin olduğupaket. Modern ise sütsüzlerin yanında, sütlü kahvelerin de olduğu paket. Orijinal ise, Üçüncü Dalga Kahveciler’in özenle hazırladıkları Syphon, Cold Drip, V60 gibi farklı demleme yöntemleriyle hazırladıkları tüm kahvelerin yer aldığı paket. Türkiye'de, genelde sütlü kahve tercih ediliyor. O yüzden ağırlıklı Modern Paket’in 20’lik bardaklarının satın alındığını gözlemliyoruz.






K.T: Nasıl tepkiler aldınız veya alıyorsunuz?


B.Ç: Bir kere çok doğru bir zamanlamamız oldu. Ürünü ortaya çıkaran ekipteki herkes zaten uzun zamandır şehrin en iyi çekirdek ve kahvecilerinden alışveriş yapıyordu. Yurtdışından düzenli olarak kahve çekirdeği getirenlerimiz bile var. Ancak Türkiye’de bu tür kahvecilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdı. Son 6 aydır 'Üçüncü Dalga Kahve' diye yurtdışında yıllardır yaygın olan ve ilgi gören konsept, ülkemize de geldi. İşte bizim CupsOn.Me'yi piyasaya çıkartmamız da bu Üçünçü Dalga ile eş zamanlı oldu. Uygulamamızı her indirene ilk kahveyi bedava veriyoruz ki birkaç dakikanızı ayırıp, size en yakın ‘bağımsız kahve’ dükkanını keşfedin.
Bu açıdan bakıldığında, aldığımız tepkiler çok olumlu birçok kullanıcımız bu değişik kahve dükkanlarını hayatlarına soktuğumuz için teşekkür mailleri bile atıyorlar.  Özenli, özel,eğlenceli ve kaliteli şeylerin peşinde koşmalıyız. CupsOn.Me ile, en azından kahve konusunda bunu hedefliyoruz.


CupsOn.Me anlaşması olan kafelerin bardakları

K.T: Paketlere göre kafe haritası da genişliyor, siz kafelere nasıl ulaşıyorsunuz?


B.Ç: Bu gibi girişimlerde ilk noktalar ile anlaşmak, en kritik ve zaman alan kısım oluyor. YOYO isimli uygulamamızda da böyle olmuştu, CupsOn.Me’de de aynısını yaşadık. İş modelini iş ortaklarınıza anlatmak, onlara faydalarını kanıtlamak, sakındıkları alanlar konusunda onları ikna etmek emek gerektiriyor. Birkaç iş ortağı ile anlaştıktan sonra ancak kısa zamanda yol alınabiliyor. Kısa zamanda iş kendi kendine büyümeye başlıyor. Biz de ilk kahve dükkanları ile anlaşmakta bir hayli zorlandık.
CupsOn.Me arayüzü
Ne zaman ki birkaç vizyoner dükkan sahibi bu uygulamanın misyonunu net olarak anladı ve destek oldu. Ondan sonra tüm iş ortaklarımızı inandırmak çok daha kolaylaştı.

K.T: CupsOn.Me kullanıcıları nasıl arkadaşlarına kahve ısmarlıyor ve o kişiler kahvelerini nasıl alıyor?


B.Ç: Şu anda tek yapmanız gereken, uygulamadaki ısmarla tuşuna basmanız. Sistem size otomatik bir 
arkadaşına ısmarla arayüzü
kod yaratıyor ve bu kodu SMS, E-mail ya da  kopyalayıp herhangi farklı bir iletişim platformuyla arkadaşınıza göndermeniz gerekiyor. Arkadaşınıza bu kod ulaşır ulaşmaz, gelen mesajı açması yeterli. Eğer hali hazırda CupsOn.Me uygulaması yüklü ise arkadaşından gelen kahve bardağı, hemen hesabına ekleniyor. Eğer daha önce yüklü değil ise, bardak yüklenmeden önce uygulamanın yüklenmesi için yönlendirme yapılıyor.
Önümüzdeki haftalarda yeni çıkacak versiyon ile artık arkadaşlarınızı bu alanda liste halinde görebileceksiniz. Facebook'taki gibi dilediğiniz arkadaşınızı seçerek kahvenizi ısmarlayabileceksiniz.

K.T: Kullanıcılar herhangi bir teknik problemle karşılaşırlarsa size nasıl ulaşabilirler.


B.Ç: Uygulama içindeki mesaj alanında bize atacakları her mesaj, CupsOn.Me ekibinin cep telefonlarına düşüyor ve ekipten konu ile ilgili arkadaşımız anında geri dönüş sağlıyor. Hızlı ve kişiselleştirilmiş Müşteri Hizmetleri'nin gücüne inanıyoruz.




Foto-Haber: Bike Çetinel







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder