Sayfalar

24 Nisan 2015 Cuma

VİYANA'DA KAHVE KUŞATMASI


Avusturya'nın en eski ve en ünlü kahve firması olan Julius Meinl, kahve sektöründe en çok tüketilen markalardan biri. Viyana Bölge Müdürü Hannah Elisabeth Wernl; Julius Meinl'ın dünden bugüne nasıl geldiğini anlattı.


Hannah Elisabeth Wernl; Viyana Kuşatması'ndan sonra Avrupa'ya sihirli meyve ismiyle yayılan kahvenin, 1. Julius Meinl'ın Viyana'da açtığı dükkan sayesinde büyüdüğünü söyledi. Ayrıca şirketin bugünlere gelmesindeki en büyük nedeninin Julius Meinl'ın köklü aile bağları olduğunu belirtti.

Kırmızı Fesli Çocuk


70 ülkede 30.000 noktada şubesi olan Julius Meinl, Orta-Güney Amerika, Doğu Afrika, Etiyopya, Hindistan ve Papua Yeni Gine gibi 'arabica' kahve çekirdeklerinin yetiştiği bölgelerden tedarik ediyor.

Avusturya'nın en iyi kahvesi olarak bilinen Julius Meinl'ın kırmızı fesli çocuk logosu Joseph Binder tarafından 1924 yılında tasarlandı. Bu tasarımla adını daha hızlı bir şekilde duyurdu. Ayrıca kahvenin yanı sıra çay, marmelat, kakao gibi geniş bir ürün yelpazesi de bulunuyor.






Aşağıdaki videodan, Julius Meinl hakkında detaylı bilgiyi Viyana Bölge Müdürü Hannah Elisabeth Wernl'in anlatımıyla öğrenebilirsiniz.

Sesli Röportaj Haber: Bike Çetinel



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder